PERSONLIG UDVIKLING GENNEM SIND, KROP & SJÆL
…LYT TIL DIN KROPS SIGNALER…

GUA SHA / CUPPING

Gua Sha er en behandling der har været brugt gennem århundrede, og stammer oprindelig fra Asien. Gua betyder – at gnide – hvor der gnides med let tryk, Sha – røde pletter – som opstår hvor der er stagnationer af blod og lympevæske, derved fremmes blodcirkulationen og den vitale energi (Chi) i kroppen.

Metoden her kan have stor og effektiv virkning, allerede ved første behandling, hvor mange oplever at smerten forsvinder, på huden kan der opstå rød- lillablå plamager (Sha– toksisk væske), som normal forsvinder helt efter 2-6 dage. Jo mørkere farve, desto længere har problemet stået på, metoden kræver oftes kun 2-3 behandlinger.

Billederne her viser (Fig. 1) hvilket redskab der bruges her i behandlingen = jadesten. (Fig 2)Farven der trækker frem skyldes ikke hård behandling, men ved lette vedvarende strøg kan det se således ud hvis der er meget og langvarig ophobning, kan føles som en stivhed i kroppen før behandling, efter behandling vil huden måske være lidt sensitiv og varm, men ofte er smerterne/trykket i kroppen væk. (Fig. 3) er blot for at vise forskelligheden af farve, og det skal siges at langt fra alle har så meget samlet, de fleste lidt omkring skulder, overarme, balle og nakke region.

Figur 1
Figur 2
Figur 3
Tidligere
Næste

Gua Sha massage/ terapi kan være meget effektiv for:

 • Hæmninger i bevægesystemet i ben, arme eller ryg

 • Sportsskader, Hold i nakken

 • Smerter i ryg eller lænd

 • Træthed, Snue og forkølelse

 • Smerter ved ensformigt arbejde såsom tennis albue

 • Kroniske nakkesmerter ved f.eks. computer eller bilkørsel

 • og meget andet…

Cupping behandling- /sugekopper også kaldet vakumterapi …..(alle husker måske de runde blå mærker på svømmeren Michael Phelps ved OL) Formålet er at skabe et undertryk i glasset, og placere det over det område som ønskes behandlet. Ved at behandle på denne måde øges ilttilførslen og gennem dannelse af nye blodlegemer, udskilles stagnerede affaldsstoffer. Effekten vil ikke kun mærkes på hudens overflade, men nå dybt ned i det underliggende væv, da cirkulationen i kredsløbet bliver forbedret.

Den afhjælper på samme måde som akupunktur behandling. Formålet med sugekoppen er at øge strømningen af Chi (livets energi) forbedre blodcirkulationen og lymfesystemet, regulere Yin og Yang balancen.

Denne form for massage (cuppen kan også bevæges hen over kroppen) er specielt velegnet til svære muskelproblemer og stift bindevæv, men kan også anvendes som ren velvære, da cupping massagen også styrker immunforsvaret.

Under behandling
Efter behandling forsvinder mærkerne 2-7 dage efter
Tidligere
Næste

Cupping massage/ terapi anvendes til blandt andet følgende:

 • Muskel og ledsmerter

 • Forbedre blodcirkulationen

 • Balance i kroppen

 • Ødemer

Hovedpine, nakkespændinger

Smerter i skulder, arme og ben

Tennisalbue, frossen skulder

Appelsinhud osv.

Behandlingen er fortaget på mange klienter her i klinikken fra både Vejle, Herning, Viborg, Århus, Give og omegn ect, det er en meget virksom og effektiv behandling, som giver smertelindring og hurtige resultater på ganske få behandlinger