Hjælp – til at forstå og acceptere angsten i dig…hvorfor er den tilstede?

PERSONLIG UDVIKLING – GÅR GENNEM SIND, KROP & SJÆL

ANGST

Tilstanden angst er et stigende problem i samfundet, en lidelse omkring 400.000 tusinde mennesker lider under/af her i landet. Angsten kan komme snigende fra mange vinkler og ramme os. Når vi har været bange længe nok, er blevet chokeret over noget der er hændt os, eller fordi nogen eller noget overskrider vores grænser. Er vi ovenikøbet meget sensitive, hvilket også er et voksende issue, kan tilstanden angst presse vores nervesystem så meget, det går ud over den fysiske krop. Behandling af angst er derfor vigtig at være opmærksom på.

Mange mennesker, børn – unge som voksne “tier mange meninger ihjel af bare angst” for repressalier/følger hændelser og oplevelser, “bider” alle ordrene i sig fordi de er bange for at sige det de føler ligeledes mærker, på grund af de ting der “ligger i luften”, trues med eller gøres mod én, bange for ikke at være go´ nok, blive mobbet, for ikke at være som andre, smart hurtig og frisk i bemærkningen, bange for at blive “dømt” udenfor, alt kan komme til at virke helt uoverskueligt at forklare, og derfor ties alt ihjel. Derfor er det i terapien, vigtigt at få øje på uudtrykte følelser, afmagt og undertrykt vrede.

Et liv fanget i spindelvæv

Tilstanden angst kan udvikle sig til et liv af spindelvæv, som vi mennesker har svær ved at komme ud af, og det kan få “alvorlige” konsekvenser for den enkeltes almene følelse, hvis ikke vi finder et menneske at betro os til. Angst behandling er derfor vigtig, da angst kan blive alt overskyggende, og derved drive os længere og længere væk fra vores oprindelige “væren” i livet, og balance i os selv. Den går ofte hånd i hånd med følelser som at være nedtrykt, ensom, ked af det, undertrykt i relationer med andre, føle sig håbløs, usikker, frygtsom og fortabt… det kan føre til depression, gøre os stressede og vi kan udvikle mange forskellige mentale og kropslige problemer for os selv. Spørg derfor efter en psykoterapeut, da psykoterapi mod angst kan hjælpe dig ikke bare mentalt men også med at forbinde tanker med følelser i krop og sjæl.

RESIST CHANGE

Prøv at mærke/forestille dig følgende følelse:

undertrykt vrede der forbliver i vore tanker kan gøre dig fustreret. Når du er fustreret kommer utålmodigheden. Når du er utålmodig dømmer du. Når du dømmer er du misundelig. Når du er misundelig bliver du jaloux. Når du er jaloux bliver du usikker….osv.

Hvis du kan genkende nogen af disse følelser eller måske dem alle. …? Skal du være opmærksom på at disse følelser, kan gå ned i kroppen og give dig fysiske udfordringer fordi: følelser der ikke udtrykkes men undertrykkes, kan forårsage angst. Tillige med kan det give følge”sygdomme” såsom led- og muskelsmerter forskellige steder i kroppen, muskelkramper, spændings hovedpine, eksem, kronisk mave/tarm problemer, for højt og lavt blodtryk. Listen er lang……..

Alt dette er energi og sker helt af sig selv. Disse følelser er neurologisk og kemisk sammenhængende, men lærer vi at blive bevidste om vore egne strategier, overbevisninger. Tillærer os ny viden og måder at tackle livets udfordringer på, gå en ny vej. Vil du, opleve en ny og mere balanceret måde at være i livet på, og dermed slippe angsten.

Angst for angsten

Tilstanden kommer snigende når vi ikke tager action og handler i eget liv. Skal derfor ses som et meget vigtigt tegn fra kroppen at noget er helt galt. Når du “forlader” dig selv, kun for at please andre, tie og samtykke, er der ingen “hjemme” i dig, til at tage vare på dig. Så kan angsten for alvor tage fat, og du kan udvikle angst for at angsten

Kender du selv til angst på egen krop, vil jeg med glæde hjælpe og vise dig vejen ud, det eneste du skal have på din ønskeseddel er følgende: at du har lyst til at hjælpe dig selv, være parat til at ændre den måde, du er i verden på idag, ingen andre kan gøre det for dig. Jeg kan lære dig at give slip, og ved det kræver mod!

Hvis du ikke ændre på noget idag… får du dét som du plejer -imorgen.

NB: Til dig der har brug for at vide hvordan du finder mig, kig under siden “Kontakt” kan også oplyse dig om at der er lette fra/og tilkørselsforhold for motorvej ligegyldig om du kommer fra Vejle eller Herning eller et helt andet sted, ligeledes gode parkeringsforhold lige ved døren.